​Magyar ​thai​ fordítás, thai fordító

A thai nyelvet napjainkban körülbelül 80 millióan beszélik. Története szerint a mai Kína déli területeiről származik. A thai nyelv kiejtési formái, valamint bonyolult írásrendszere miatt a nagyon nehéz nyelvek közé tartozik, megtanulása különösen nehéz azok számára, akik nem beszélnek semmilyen az ezen nyelvcsaládba tartozó rokon nyelven.

magyar thai fordítás

Gazdasági lehetőségek

Thaiföld lakossága, nagyjából 70 millió fő, demográfiai szempontból vizsgálva fiatal. A világ azon területéhez tartozik, ahol a gazdasági fejlődés óriási és további lehetőségeket is rejt, humán- és természeti erőforrásai kiapadhatatlannak tűnnek. Néhány érdekes adat: Thaiföld a világ tizenharmadik legnagyobb idegenforgalmi bevétellel rendelkező állama, a világ tizenötödik legnagyobb mezőgazdasági termelője és a világ tizenhetedik legnagyobb ipari termelést produkáló országa. Thaiföld elektronikai- és elektromos ipara a termelés 25 %-át biztosítja, valamint a világ merevlemezgyártásának 40 %-át látja el ez az egzotikus ország.

A legismertebb thaiföldi gyártók a teljesség igénye nélkül: Sony, Samsung, Electrolux, Sanyo, Philips, Canon, Nikon, Tatung, Hitachi, Daikin, Toshiba, MatsushitaElectronic, LG, Western Digital Corporation, Seagate.

Amiben Thaiföld a világelső

Thaiföld két, egymástól nagyon különböző területen vívta ki magának az első helyezést a világon. Ezek pedig a gumiipar és színes- és drágakőcsiszolás.

A világ teljes nyersgumi termelésének 36 %-át állítják elő, amely számszerűsítve 4,3 millió tonna. Főbb termékei a gumiabroncsok, gumitömlők, hevederek gépjárművek, repülőgépek számára. A gumiiparban résztvevő valamennyi jelentős multinacionális vállalt rendelkezik thaiföldi gyárral, többek között a Goodyear, a Michelin, a Bridgestone, a Dunlop.

A gumiszalagok és a gumikesztyűk gyártása is fontos mellékága ennek a területnek.

A színes- és drágakő megmunkálás területén szintén az első helyezést vívta ki az ország. Gyémánt, zafír, rubint, smaragd, opál, türkiz, onix, turmalin, cirkon, mind-mind nagy valószínűséggel egy thaiföldi üzemben nyerte el végleges, ékes formáját. Mindemellett Thaiföld a világ első számú ezüst díszmű exportőre is.

A legismertebb thai export

Nem más, mint a thai masszázs, amely egyedülálló technikájával és a világ szinte minden országában számos szakemberrel képviselteti magát. Őshazájában ezernégyszáznál is több regisztrált wellness és masszázsszalon várja a hazai és külföldi látogatóikat. Évente körülbelül 10.000 új masszőz szakember sajátítja el a méltán híres thai masszázs titkait.

Miért nem jó megoldás a fordítóprogram a magyar thai fordítás esetében?

A thai nyelv a különösen nehéz nyelvek közé sorolható. A fordítóprogramok is igen nehezen boldogulnak vele, azokban az esetekben különösképp, amikor ​magyar thai vagy thai​ magyar nyelvpárt kell fordítani. Kis túlzással kijelenthető, hogy a thai nyelvet csak a thai anyanyelvűek képesek megfelelően ​beszélni és fordítani. Ezért ritkaságnak számít egy thai fordító, aki magyarul is kiválóan beszél.​ Irodánk azonban azon kevés szolgáltatók közé tartozik, akik elmondhatják magukról ezt is.

Magyar thai, illetve thai magyar ​fordítás esetén, kizárólag az erre szakosodott, tapasztalt thai fordító szakember segítsége adhat 100%-os biztonságot. Irodánk pedig a legpontosabb fordításokat garantáló szolgáltatást nyújtja minden ügyfelünk részére, legyen szó bármilyen összetételről! Ne kockáztassa üzleti sikerét egy félreértéssel! Válassza a legjobb megoldást, hogy a kommunikáció tökéletes legyen! Ez minden kapcsolat alapja! Keressen minket és garantáljuk a legpontosabb fordítást a legrövidebb időn belül!

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

  • Tapasztalt fordítók
  • Gyors leadási határidők
  • Megfizethető árak
  • Elsőosztályú minőség
  • ​Kérjen ingyenes árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

    LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!