​A 3 LEGJOBB KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUM BUDAPESTEN

A nyelvtanulásnak számtalan módja van, azonban rengeteg fölösleges költségtől kímélhetjük meg magunkat és sok plusz elfoglaltságtól gyermekünket, ha olyan iskolát választunk neki, melyben megkapja a szükséges felkészítést és módszeregyüttest egy nyelv elsajátításához.

Az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb népszerűségnek örvendhetnek a két tanítási nyelvű gimnáziumok, melyekben magas szinten folyik a nyelvoktatás. Ezekben az iskolákban bizonyos tárgyakat (pl. biológia, földrajz, történelem) angolul, vagy más választott nyelven tanítanak a diákoknak, így garantáltan képesek lesznek elsajátítani a nyelvet a sokszínű gyakorlatok és beszédgyakorlás révén.

Ebben a cikkben bemutatjuk neked a 3 legjobb két tanítási nyelvű gimnáziumot Budapesten.

1. Karinthy Frigyes Gimnázium

A 30 éve működő Karinthy Frigyes Gimnázium minden kétséget kizáróan az egyik legjobb képzéssel szolgáló két tanítási nyelvű oktatási intézmény Budapesten és országunkban egyaránt.

Diákjai számára külön foglalkozásokat kínál és kiemelten fontosnak tartják a tehetséggondozást. Nyelvtanulási szempontból igazán jelentős, hogy külföldi diákcsere programjukat minden évben meghirdetik. Ennek segítségével tanulóik Amerikába és Európa különböző részeire mehetnek fél évre tanulni.

A Thököly úton található iskola mellett gondosan kialakított és rendszeresen gondozott zöldterületet találhatunk.

Két tanítási nyelvi programok közül angol és német nyelvű programot találhatunk az iskolában. Az angol viszonylag a kéttan népszerűvé válásának elején, 1987-ben indult, és azóta is komoly eredményeket mutathat fel és nagy sikernek örvendhet.

A német két tanítási nyelvű program 1994-ben indult el, ennek a végén a diákok DSD vizsgát tesznek, melynek szintje a középfokú és a felsőfokú nyelvvizsga közé helyezhető.

Ezeken a képzési programokon természetesen anyanyelvi tanárral is van órájuk a diákoknak, így a nyelvtanulásban nagy szerepet tölt be az adott nyelven való kommunikáció és a megfelelő szókincs kialakítása.

2. Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium

A Kőrösi volt az első kéttannyelvű iskola hazánkban 1974-től, és 1986-ig ez is volt az egyetlen. Nagy múltját tiszteletben tartva folyamatosan próbálta fejleszteni képzési területeit és programjainak minőségét, így napjainkban is az egyik legkiemelkedőbb két tanítási nyelvű intézmény Budapesten.

Az Óbudán található intézmény csendes környezetben van, épületét nem rég újították fel, azonban ebben a cikkben az ilyen külsőségekről nem ejtünk annyi szót.

Amit a képzés szempontjából fontos megemlítenünk az az, hogy 5 és 4 évfolyamos két tanítási nyelvű képzési tervezetet kínálnak. Az 5 évfolyamra jelentkezőknek lehetőségük van magyar-angol, magyar-német és magyar-orosz nyelvpárok választása közül, míg a 4 évfolyamra érkezőknek angol-magyar és német-magyar nyelvi fejlesztést kínál az iskola, hiszen ezekre a szakokra elvárás az előzetes alapszintű nyelvtudás.

További pozitívuma az iskolának, hogy nemzetközi érettségire (IB) felkészítő képzése is van, így a külföldre tanulni vágyó diákoknak érdemes lehet a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumba jelentkezni. Egy felmérés szerint ebből az iskolából az ​egyetemi tanulmányok után több szakfordító, orvosi szakfordító, jogi szakfordító, műszaki szakfordító is kikerült.

3. Kölcsey Ferenc Gimnázium

Az egyik legnagyobb múltú magyar gimnázium, a VI. Kerületben található Kölcsey Ferenc Gimnázium több ízben is szerepelt a legjobb magyar iskolák listáján az utóbbi 10-15 évben.

Nyelvtanítás szempontjából is az élen jár a gimnázium, az öt éves angol-magyar és olasz-magyar nyelvű képzései mellett két tanítási nyelvű programot is kínál, ez a francia-magyar nyelvpárra alakul, és minden évfolyamon két osztályt is indítanak ebből a típusú osztályból.

Természetesen a kéttanon itt is tanítanak anyanyelvi tanárok is, valamint a diákoknak 9-től kezdve több olyan órájuk is van, amit franciául tartanak nekik.

A nyelvi képzésen felül nagy figyelmet fektetnek a tehetséggondozásra is, és a különböző sporttevékenységek iskolai megszervezésére, valamint a szakkörök és külön foglalkozások elérhetővé tételére is.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

  • Tapasztalt fordítók
  • Gyors leadási határidők
  • Megfizethető árak
  • Elsőosztályú minőség
  • ​Kérjen ingyenes árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

    LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!