​A KÜLFÖLDIEK 4 KEDVENC LÁTVÁNYOSSÁGA BUDAPESTEN

Budapest Európa egyik leglátogatottabb fővárosa, ami nem véletlen, hiszen számtalan nevezetességet és látványosságot tekinthetnek meg a magyar fővárosba látogatók. Azért is kedvelt turista célpont gyönyörű fővárosunk, mert 3-4 nap alatt igen kényelmesen körbejárható, és a turisták legkülönbözőbb igényeit képes kielégíteni.

Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy melyik az a négy hely Budapesten, ami mellett mi helyiek talán minden nap elsétálunk, azonban a külföldiek előszeretettel csodálkoznak rá ezek szépségére, monumentalitására.

1. A Budai Vár

A budai oldalon magasodik a város felé az egyik legrégebbi európai vár, így bármelyik hídon megyünk is át, tökéletes perspektíva nyílik az éjjel gyönyörűen kivilágított építményre.

A várat építését feltehetőleg 1255 előtt valamivel fejezték be, ezután pedig további épületekkel egészítették ki, így nyerte el mai formáját. A Várnegyedben a számtalan kulináris élvezet mellett megtalálhatjuk a Magyar Nemzeti Galériát is, mely állandó és időszakos kiállításaival várja egyaránt a külföldi és a magyar érdeklődőket.

A Gellért-hegyen kívül talán innen nyílik a legszebb látvány erre a csodás városra. Nem véletlen, hogy nem nagyon tudunk úgy fölmenni a várba, hogy ne lássunk a budapesti látképet fotózó turistákat.

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Budai Várnegyed szuvenír boltjaival, magas minőséget szolgáltató kávézóival és éttermeivel az egyik legkedveltebb turista látványosság Budapesten.

2. Széchenyi Gyógyfürdő

Budapest egyik legszebb részén, a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett a Városligetben helyezkedik el a város két igazán ismert fürdője közül a nagyobbik, a Széchényi Gyógyfürdő és Uszoda.

Az épületet a 20. század elején kezdték el építeni, és az akkor 6620 négyzetméteres épületkomplexumot 1913 júniusában nyitották meg.

A hatalmas külső medencékkel is rendelkező fürdő belső tere is gyönyörű, a termekben található szobrok és kupolafestmények minden idelátogató turistát és helyit elkápráztatnak.

A különböző hőfokú termálmedencék mellett találhatunk itt kisebb merülőmedencéket, valamint rengeteg gőzkabint és szaunát is. A hatalmas alapterületnek köszönhetően a hétvégi napokon a nagyobb tömeget is elbírja a fürdő.

Itt található egyébként Európa legmelegebb vizű hévíz-kútja is, melyből 77 °C-s víz tör fel.

3. A Hősök tere

A „Szecskától” nem messze, a városliget szélén található Budapest legnagyobb, legtágasabb tere, a Hősök tere.

Korábban ivókút állt a téren, az 1800-as évek végén azonban megépítették a Millenniumi emlékművet, mely kétség kívül a legmonumentálisabb szoboregyüttes a városban.

A magyar vezérek és királyok fölé Mihály arkangyal szobra magaslik

A teret a másik oldalról az Andrássy út határolja, mely Budapest egyik legszebb, legkülönlegesebb utcája. Két oldalán helyezkedik el a felújítás alatt lévő Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok, mely állandó és időszakos kortárs kiállításokkal is várja az ide érkezőket. Ez a két épület is a Millenniumi emlékművet tervező Schickedanz Albert nevéhez fűződik.

​4. A Széchenyi lánchíd

A Buda és Pest közötti átjárást ez a gyönyörű híd biztosította először. Amennyiben szoktál járni erre, úgy te is minden bizonnyal tisztában vagy azzal, hogy ezen a hídon jóval több külföldi szót hallhatsz, mint magyart, hiszen a legtöbb turista ezen a hídon közlekedik. Ez részben annak is köszönhető, hogy a budai oldalán található Clark Ádám tér fölött található a korábban már bemutatott Várnegyed.

A hidat névadója, Széchenyi István álmodta meg, az amerikai Clark fivérek tervezték, az építési munkálatai pedig 1840 és 1849 között folytak.

A 380 méter hosszú és közel 15 méter széles híd pilléreit díszítő oroszlánokat 1852-ben állították föl, elkészítőjük Marschalkó János szobrász és jogi szakfordító volt. Az oroszlánok szimbólumként megjelennek a kapuzatokon is, melyeken Kossuth-címer is található.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

  • Tapasztalt fordítók
  • Gyors leadási határidők
  • Megfizethető árak
  • Elsőosztályú minőség
  • ​Kérjen ingyenes árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

    LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!