Étlap fordítás

Az étlapok és itallapok speciális nyelvtudást és nagy szakmai felkészültséget igényelnek a legnevesebb fordítóirodáktól is. A különböző nyelvterületeken ugyanis egészen más módon kell alkalmazkodni egy-egy étel vagy ital megnevezésénél, elkészítési módjánál, összetevőinél és a kreatív tartalmak fordításánál is. A megfelelő nyelvtudáson túl tehát az adott nyelvterület gasztronómiai szokásait, igényeit és irányelveit is ismerni kell.

Az E-Word Fordítóiroda azonban képes bármilyen nyelvről, akármilyen nyelvre elkészíteni a legbonyolultabb étlapok és itallapok szakszerű fordítását is.

A különböző kultúrák az ételek fantázianeveiben más-más hatást kelthetnek, ezért ügyelni kell, hogy az étel sajátosságait tükrözze a célnyelvre fordított változat is, mint amit a forrásnyelv sugall. Az ételek összetevőiben sokszor nagy eltéréseket tapasztalhatunk az eltérő alapanyagok és azok sajátságos elnevezéseit illetően, akárcsak a fűszerek és az italok esetében.

Az egyes gasztronómiai eljárások sokszor részét képezik a menüajánlatnak, ezért ezeket is professzionális módon kell kezelni és a szakmában jártas személy által lektorálni. Ezért számunkra fontos, hogy az átadott anyagok a legnagyobb minőségben készüljenek el.

Sokat számít az étlapok és itallapok fordítása!

Fordítóirodánk azon kevés hivatalos fordítók közé tartozik, akik képesek megkülönböztetni a jó fordításokat a rosszaktól. Mi nem csak tükörfordítást végzünk, hanem tájékozódott, a gasztronómiában is megfelelő tapasztalattal ellátott, anyanyelvi nyelvtudással rendelkező szakfordítóval végeztessük el a tökéletes étlapok és itallapok fordítását.

A jól lefordított étlap nem csak a kulináris kifejezéseket képes felismerni, de szakszerűen tudja alkalmazni is azokat, hogy azok vágyat keltsenek a vendégekben az ételek és italok iránt. A tökéletes fordító tehát tökéletesen ismeri a célnyelvet, a forrásnyelvet, a gasztronómiát és marketinges ismeretekkel is rendelkezik.

Sok helyen tapasztaltuk már, hogy a kínai étteremben magyarul kiírt ételek viccesnek hatnak, vagy külföldön, a turisták számára hibásan írták le az összetevőket vagy az itallap tartalmazott óriási bakikat. Például a magyarul „madár tej”, angolul nem „bird`s milk”, hanem „floating island”.

Bár ezek a hibás tükörfordítások megnevettetik a vásárlókat, üzleti szempontból degradálóak és kicsinyesen hatnak.

Egy magára valamit is adó étterem nem engedheti meg magának az efféle csúsztatásokat, csak is tökéletes étlap alapján szervírozhat. Az étlap precízsége ugyanis nagyban befolyásolja a bevételek alakulását is, így üzletpolitikailag is fontos a minőségi, szakszerű és pontos fordítás.

Válasszon bennünket és spóroljon a költségein!

Akárcsak más fordítási munkáinkat, az étlapok fordítását is nagy szakértelemmel, gondos odafigyeléssel és kiemelt precízséggel készítjük. Szolgáltatásaink már 2001 óta jelen vannak a magyar piacon és havi szinten több mint egy millió szó fordítását tudjuk vállalni a világ összes nyelvére. Több száz, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, diplomás szakfordítóval állunk kapcsolatban nemzetközi szinten és tökéletes fordításokat tudunk ilyen speciális területeken is végezni mint a gasztronómia.

Ügyfeleinknek kedvező áron tudjuk terjedelmesebb anyagok fordítását is vállalni, hiszen kiváló minőségű, sokoldalú fordító szoftver támogatja munkánkat. A többszintű minőség-ellenőrzés pedig garanciát biztosít a hiteles fordításokra.

Fordítási szolgáltatásaink széles körre kiterjednek, így éttermek, szórakozóhelyek, kocsmák vagy pubok számára is szívesen állunk rendelkezésre a következő területeken:

 • étlapok fordítása
 • itallapok fordítása
 • szlogenek fordítása
 • fantázianevek fordítása
 • hivatalos ételnevek fordítása
 • koktélok, italok és azok összetevőinek fordítása
 • menük, alapanyagok, elkészítési folyamatok fordítása
 • meghívók, műsortervek, ülésrendek fordítása
 • menükártyák, menüajánlatok fordítása
 • reklámkampányok, promóciók fordítása
 • éttermi weboldal fordítása
 • étteremajánló szövegek fordítása
 • marketing szövegek fordítása
 • gasztronómiai írások, cikkek, beszámolók fordítása
 • és egyéb más gasztronómiai szakszövegek lektorálása, szakfordítása

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

 • Tapasztalt fordítók
 • Gyors leadási határidők
 • Megfizethető árak
 • Elsőosztályú minőség

Miért érdemes az E-WORD Fordítóirodát választani?

Talán pont azon gondolkozik, mi is teszi az E-WORD Fordítóiroda szolgáltatásait egyedülállóvá és milyen előnyöket kínálunk más cégekkel szemben? Összegyűjtöttünk ezért közülük néhányat:

Gyors kiszolgálás

Ha minket választ fordítási feladataihoz, az Ön ütemezése és igényei szerint dolgozunk, és mindig betartjuk a projektjével kapcsolatban egyeztetett határidőket. Ha pedig még gyorsabban lenne szüksége a munkánkra, további díj ellenében akár sürgősségi szolgáltatásainkat is igénybe veheti. Mi soha nem késünk – szerintünk ez is fontos garanciája egy megbízható kapcsolatnak.

Fordítás iparági szakértőkkel

Csakis olyan fordítókat választunk, akiknek a fordítandó anyag témája a szakterülete, hiszen az általános fordítók nem látják át az adott üzletág bonyolultságát. Ezzel számos alapvető problémát kiküszöbölhetünk, biztosítva, hogy szakmai dokumentumai 100%-osan tökéletesek legyenek.

Megfizethető árak

Bár csapatunkat csupa szakértő nyelvész és fordító alkotja, áraink mégis megfizethetőek. Egy kiváló fordító munkája sosem olcsó, ami díjszabásunkon is érződik, de büszkék vagyunk rá, hogy észszerű árképzési rendszerünk nagy- és kisvállalatok számára is elérhetővé teszi a szakértői fordításokat.

Garantáltan a legjobb QA rendszer

Minden egyes műszaki dokumentum egy harmadik fél által végzett QA (minőségbiztosítási) rendszeren fut keresztül, az ellenőrzést pedig szakosodott QA elemzők végzik. Fordítás, szerkesztés és lektorálás után is gondoskodunk róla, hogy dokumentuma hibáktól és problémáktól mentes legyen. Erre pedig garanciát is vállalunk!

Nemzetközi szakértőkből álló fordítói csapatunkkal Magyarországon, Közép-Európában és világszerte bárhol mi vagyunk a lehető legjobb választás, ha fordításra van szüksége!

Legyen szó bármilyen nyelvről vagy iparágról, mi segítünk!