​Magyar portugál​ fordítás, portugál fordító

Az ​E-Word Fordítóiroda Magyarország legszélesebb körű fordítási szolgáltatásait kínálja Önnek, gyors, pontos, hiteles fordításainkkal tesszük Ügyfeleinket elégedetté, korlátok nélkül. Fordítást vállalunk a világ valamennyi nyelvéről valamennyi nyelvére!

A portugál nyelv a világ nyelvei között az ötödik helyen áll. Nagyságrendileg körülbelül 280 millióan beszélik, 11 ország, köztük Brazília, hivatalos nyelve. Éppen ezért széles körű gazdasági lehetőségek rejlenek benne.

magyar portugál fordítás

Mennyire nehéz a portugál nyelv?

Az egyéni képességektől függetlenül, általánosan elmondható, hogy a portugál nyelv nem könnyű. Hasonló a spanyol nyelvhez, amely szintén újlatin nyelv, azonban a sok, úgynevezett barátszó, vagyis olyan kifejezések, amelyek más nyelven mást jelentenek, a hangsúlyok közötti különbségek miatt, a mondatszerkezetek eltérései okán a két nyelv nagyban különbözik egymástól.

Miért érdemes a portugál nyelvet választani?

Európai környezet

A két legmeghatározóbb földrajzi szempont nyilvánvalóan Portugália és Brazília.

Portugália igen figyelemreméltó tagja az Európai Uniónak. Az elmúlt években az egyik legerősebb gazdasági fejlődésen keresztülment ország. Területe Magyarországéhoz képest közel azonos, kiemelkedő a mezőgazdasága. A nagy- és kiskereskedelem a legjelentősebb ágazatok, az unión belüli kereskedelem a portugál export 76%-át teszi ki. Ugyancsak 76% a Portugáliába érkező importáruk aránya, Spanyolország, Németország és Franciaország a legkedveltebb kereskedelmi partnerei.

2007-ben alakult Portugáliában a Portugál-Magyar Kereskedelmi Kamara.

A portugálok jó kapcsolatokat ápolnak a magyar gazdasággal is, folyamatos lehetőség van a szoros együttműködésre a következő területeken: borászat, hulladékgazdálkodás, gyógyszeripar, autóipar, turizmus és elektronikai iparágak.

A portugál nyelven keresztül kapukat nyithatunk a Portugál Nyelvű Országok Közösségébe (CPLP) is, valamint ennek révén harmadik piaci közösségekkel való kapcsolatok kiépítésére is alkalom nyílik.

Világviszonylatban is jó választás

A másik fontos tényező a portugál nyelv szempontjából, a Dél-Amerika legnagyobb országa, Brazília. Gazdasága jellemzően egy-egy mezőgazdasági termék vagy ásványkincs exportjára épül, földrajzi adottságainak köszönhetően. A brazil gazdaság a világ hatodik legnagyobb gazdasága, amely leginkább az ipari termelőtevékenységre és az agrárszektorra épül. Ennek köszönhetően az ország energiaigénye óriási, melynek nagy részét vízerőművekből és etalonból fedez.

Brazília a második legfontosabb gazdasági partnerünk Mexikó után, a latin-amerikai területek közül. A Magyar-Brazil Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) révén az országok közötti import-export tevékenység az elmúlt években folyamatos növekedést mutat. Brazíliával kapcsolatos magyar külkereskedelem az uniós átlagot is meghaladja. A legnagyobb kereslet a valamilyen technológiai összetevővel rendelkező, magas hozzáadott értékű magyar termékek iránt van, ezen felül piacot lehet találni a magyar prémium- és luxustermékeknek is.

​Magyar portugál fordítás esetében ne használjon fordítóprogramot!

A modern technológiának köszönhetően online és offline helyzetben is azonnal rendelkezésünkre állnak olyan fordítóprogramok, amelyek bármilyen nyelvről fordítanak bármilyen nyelvre.

A legnagyobb fordítóprogramok megbízhatósága és hatékonysága sem 100 százalékos, sőt, elég érdekes eltéréseket mutatnak a tesztek a programok között, például abban, hogy melyik program melyik nyelvekben erős, milyen karakterszám alatt vagy fölött mennyire hatékony a program, valamint a fordítások minőségi különbségei között sem szabad elsiklani.

Lényegében itt is igaz, hogy egy program nem tudja pótolni a portugál fordító által elvégzett fordítói munkát. Az emberi tényező és az azt alkotó tapasztalat, tudás és hozzáadott intellektus semmivel sem helyettesíthető.

A magyar portugál ​fordítást sem szabad fontos helyzetekben fordítóprogramra bízni, az üzleti életben pedig egyáltalán nem.

 A tökéletes magyar portugál fordítás és tolmácsolás érdekében keresse irodánkat!

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

  • Tapasztalt fordítók
  • Gyors leadási határidők
  • Megfizethető árak
  • Elsőosztályú minőség
  • ​Kérjen ingyenes árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

    LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!