​Magyar ​bolgár fordítás, bolgár fordító, ​lektorálás, tolmácsolás és hivatalos fordítás

A bolgár nyelv sajátosságai

Első körben fontos tisztázni valamit. Bolgárnak tulajdonképpen két nyelvet nevezünk. Az egyik, az úgynevezett ősbolgár, amely türk vagy egyesek szerint iráni eredetű, valamint a bolgár területeken élők által felvett bolgár-szláv keveréknyelvet. A köztudatban és a mindennapos használatban ez utóbbi az elterjedt és bolgár nyelvként beazonosított változat. Körülbelül 9 millióan beszélik, a bolgár fordítás iránti igény pedig közepesnek minősíthető.

magyar bolgár fordítás

​A bolgár gazdaság​ helyzete

A bolgár gazdaság nagyon kis része van állami kezekben, a szabadpiac elveit követve a magánszektor teszi ki legjelentősebb részét. Ereje a mezőgazdaság, exportra termelt zöldségféléi a következők: paradicsom, kukorica, cukorrépa, uborka, paprika, gabonafélékből az árpa és a búza, gyümölcsből az alma és a szőlő a legfontosabbak. Az ipar szempontjából a gépipart és a bányászatot kell kiemelni, valamint jelentős még a fémipar és az élelmiszeripar is. Exportban a ruházati cikkek, a vas- és egyéb fémtermékek, a nehézgépek és a különböző üzemanyagok terén van jelentős kivitel az országból. Az idegenforgalom szintén említésre méltó, a lakosság hozzávetőlegesen 12%-át foglalkoztatja a szolgáltatóipar ezen területe.

Bolgár​ szakemberek a számítástechnika világában

Érdekesség, hogy a számítástechnikának is van hagyománya az országban, a Szovjetuniót egy időben ők látták el számítógépekkel. Éppen ezért az informatika területén az ország bővelkedik a magasan képzett informatikai szakemberekben. Ehhez kapcsolódóan pedig az elektronikai eszközök és alkatrészek gyártásában is bőven van tapasztalatuk. A következő felsorolás tartalmazza, a teljesség igénye nélkül,  azon bolgár termékeket, amelyeket a világ minden táján értékesítenek: akkumulátorok jachtok, helikopterek, mozdonyok és katonai járművek számára, nagy teljesítményű áramátalakítók, szenzorok, erősítők, kondenzátortelepek, hűtő-, fűtő-, szellőzőberendezések, légkondicionálók, autóiparban használt huzalok és kábelek,  hűtő-, és fagyasztógépek, nyomtatott áramkörök, és LED termékek.

Magyar bolgár együttműködési stratégia

2008-ban alakult a Magyar Bolgár Gazdasági Kamara a Bolgár Nagykövetség és a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara támogatásával. A kamara szervezésében minden évben megrendezik a Magyar Bolgár Üzleti Fórum nevű eseményt, amely lehetőséget biztosít az új üzleti kapcsolatok kialakításra, illetve a meglévők ápolására. Ezen kapcsolatokat hivatott szintén erősíteni a magyar-bolgár kormányközi gazdasági együttműködési megállapodás is.

Bulgária igen kedvező adózási rendszerrel működik, jól képezett és olcsó munkaerőt képes biztosítani, ezen okokból kifolyólag az ország az Európai Unió számára az egyik legvonzóbb befektetési központ lehet. Érdemes tehát ebbe az irányba tekinteni.

Miért nem jó a fordítóprogram magyar bolgár fordítás ​esetében?

A fordítóprogramok alapvető hátránya, hogy ugyan az angol nyelvre való fordítással még boldogulnak valahogy, azonban, ha más nyelvet szükséges más nyelvre fordítani, akkor már sokkal kevésbé megbízhatóak és használatuk nem is ajánlott, ha komolyabb dolgokról van szó. Célszerű tehát bolgár fordító szakembert megbízni a feladattal.

V​egye igénybe ​bolgárról magyarra fordítás vagy magyarról bolgárra fordítás szolgáltatásunkat!

A bolgár nyelvet viszonylag kevesen beszélik, ezért fontos, hogy olyan szakszerű fordítási, tolmácsolási segítséget vegyünk igényben a nyelv esetében, amely megbízható és garantálja a legpontosabb fordítást. A magyar bolgár fordítás vagy bolgár magyar fordítás esetén egy fordítóprogramnak igen nehéz dolga van. Ebben az összetételben igen nagy a fordítási hibaarány.

Irodánk ehhez nyújt segítséget, törekedve a legmagasabb szintű ügyfél elégedettségre!

A legjobb választás minden esetben az élő tudáson alapuló, szakszerű, jól képzett fordítókkal dolgozó fordítóiroda felkeresése! Üzleti sikere ne múljon egy félreértésen!

Garantáljuk ügyfeleinknek a legpontosabb bolgár fordítás elkészítését a lehető legrövidebb határidőn belül az alábbi dokumentumok fordításához:

 • Hivatalos iratok
 • Termékleírások, katalógusok
 • Tudományos szövegek
 • Általános és szakmai szövegek
 • Weboldalak
 • Marketing szövegek, reklámanyagok, hirdetések
 • Jogi szövegek
 • Céges dokumentumok
 • Műszaki szövegek, használati utasítások, garancialevelek
 • Iskolai szemléltető eszközök
 • Orvosi szövegek

Ne bízza üzleti sikerét egy fordítóprogramra, válasszon szolgáltatásaink közül, kockázat nélkül!

​M​i bolgár fordítás ára?

A bolgár fordítás ára ​az alábbi ​összetevőkhöz igazodva kerül meg​határozásra:

 1. ​A fordítandó szöveg hossza (karakterek száma).
 2. ​A fordítandó szöveg típusa (általános, hivatalos, jogi, orvosi, műszaki stb).
 3. ​A fordítandó szöveg szakzsargon igénye (szaknyelv alkalmazása)
 4. ​A teljesítés ideje (határidő).

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

 • Tapasztalt fordítók
 • Gyors leadási határidők
 • Megfizethető árak
 • Elsőosztályú minőség
 • ​Kérjen ingyenes bolgár fordítás árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

  LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!