​Magyar ​lengyel​ fordítás, lengyel fordító

​A lengyel nyelv az indoeurópai nyelvcsaládon belül a szláv nyelvek csoportjába tartozik, az Európai Unió egyik elismert hivatalos nyelve. Körülbelül ötvenmillióan beszélik, a magyar betűkészlettel azonosan, szintén 32 betűből áll a lengyel ábécé. Ennél szorosabb hasonlóságot azonban nemigen lehet találni a két nyelv között, ugyanis a kiejtése igen nehéz a magyarul beszélők számára. Mássalhangzó-gazdag nyelv, és jellemző a susogó-sziszegő hangok gyakori használata is. A magyar lengyel fordítás és tolmácsolás tehát mindenképp szakembert kíván

Érdekesség, hogy a szláv nyelvek közül csak a lengyelben - és a Németország nyugati területén leggyakrabban előforduló szorb nyelvben - használnak ,,w” betűt a (v) hang jelölésére.

Egy felmérés szerint a világ kilencedik legnehezebb nyelve, legalábbis az angol anyanyelvű személyek számára.

magyar lengyel fordítás

Gazdasági erő

Az utóbbi, csaknem három évtizedben a lengyel gazdaság folyamatos erősödésről és növekedésről tett tanúbizonyságot, olyannyira, hogy az országot még a 2008-as válság sem érintette komolyabb mértékben.

Ez leginkább annak köszönhető, hogy a gazdaság élénkítésével reagált a recesszióra, leginkább az építőipar, valamint az út- és vasúthálózatok építésén keresztül. Tehát mind a magas-, mind a mélyépítőipar jelentős húzóágazat Lengyelországban. Mindezzel párhuzamosan a lengyel gazdaság nagy mértékben függetlenítette magát a külföldi működéstől. Tervezik az olcsó munkaerő felszámolását is, a minimálbért 80 %-al szeretnék emelni 2023-ig. Mindehhez természetesen hozzájárul az uniós támogatások biztos háttere is.

A legfontosabb területek

Lengyelország iparának fontos része a nagy- és kiskereskedelem, földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően fontos tranzit ország. Az áru- és személyszállítás a teljes gazdaság negyedét teszi ki, az ipar szintén ekkora hányadot tudhat magáénak. Ezen belül a korábban említett építőiparon kívül az autóipar a legjelentősebb terület.

Különleges és kifejezetten az országra jellemző termékek a Gdansk környéki, Balti-tenger medencéjéből származó borostyánok, a lengyel hegyvidékekről származó juhsajt, vagyis az oscypek. Említésre méltó a toruni mézeskalács, melynek elkészítési módja egészen a középkori időkig nyúlik vissza.

Valószínűleg sokak számár ismeretes a Krówka, lengyel tejkaramella specialitás.

Zubrowka a királyok itala, amely lényegében különböző gyógynövényekkel készült vodka. 

Említésre méltó még az Inglot kozmetikai iparban gyártott termékek piaca, valamint a világ minden táján megtalálható Mokate kávé.

Lengyelország tagja a Visegrádi Négyek regionális együttműködési programnak, amely igen szoros együttműködést szavatol gazdasági szempontból is a magyar piac számára.

Miért ne​ alkalmazzon fordítóprogramot ​magyar lengyel ​fordítás esetében?

A fordítóprogramok hasznosak lehetnek, ha azonnali megoldásra van szükségünk valamilyen nyelv esetében, azonban semmilyen program nem tudja kiváltani az emberi gondolatok és tudás, tapasztalat által hozzáadott értékét a valós fordítási tolmácsolási szerepeknek.

A lengyel nyelv esetében is a legjobb megoldás a fordításra, tolmácsolásra, ha ránk bízza a feladatot!

Kerülje el az esetleges félrefordításból adódó kellemetlenségeket és félreértéseket, vegye igénybe lengyel fordító szolgáltatásunkat!

Egy program hiányosságai miatt sok hiba, félrefordítás, értelmezési probléma fordulhat elő. Ha ilyen programmal szeretnénk ​magyar lengyel kapcsolatainkat fenntartani, az hosszútávon nem jó befektetés. Hosszú- és rövidtávon egyaránt mindenképpen lengyel ​fordító szolgáltatás a záloga a jó üzleti kapcsolatoknak és a sikernek!

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztosak vagyunk benne, hogy szakértői csapatunkkal való konzultációját követően Ön is az E-WORD Fordítóirodát választja majd fordításaihoz!

  • Tapasztalt fordítók
  • Gyors leadási határidők
  • Megfizethető árak
  • Elsőosztályú minőség
  • ​Kérjen ingyenes árajánlatot most, melyet hétköznap akár 1 órán belül elkészítünk Önnek!

    LEGYEN SZÓ BÁRMILYEN NYELVRŐL VAGY IPARÁGRÓL, MI SEGÍTÜNK!